Ο αδερφός του Κώστα Τσαλικίδη: Να βρούμε την αλήθεια

Ο αδερφός του Κώστα Τσαλικίδη: Να βρούμε την αλήθεια

Like
52
0
Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2018
Golden News“Η στάση ζωής του αδερφού μου, ο χαρακτήρας του, όσο και τα γεγονότα αυτά καθ’ αυτά δεν οδηγούσαν στο συμπέρασμα της αυτοκτονίας”, λέει ο Παναγιώτης Τσαλικίδης, ενώ η σύζυγός του Έλενα Τσαλικίδη μιλά για τεράστια δικαίωση της οικογένειας μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία σε βάρος του στελέχους της Vodafone
Συναισθήματα δικαίωσης και ανακούφισης προκάλεσε στα μέλη της οικογένειας Τσαλικίδη η είδηση ότι ασκήθηκε δίωξη κατ’ αγνώστων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο του στελέχους της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη.

Δεκατρία χρόνια μετά μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών της κυβέρνησης Καραμανλή και το θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη, η Δικαιοσύνη αποφαίνεται ότι ο χαμός του 39χρονου άνδρα – είχε βρεθεί απαγχονισμένος μέσα στο διαμέρισμά του στον Κολωνό τον Μάρτιο του 2005- δεν ήταν αυτοκτονία αλλά δολοφονία, πράγμα που είχαν υποστηρίξει απο την πρώτη κιόλας στιγμή τα μέλη της οικογένειάς του, μέσω του τότε συνηγόρου τους, Θεμιστοκλή Σοφού, με στοιχεία και αποδείξεις, καθώς και με την ιατροδικαστική έκθεση. «Το θέμα είναι τώρα να βρεθούν και να καταδικαστούν οι ένοχοι. Ο άνθρωπος αυτός δούλευε σε ένα περιβάλλον που οι διπλανοί του είχαν ονόματα και υπήρχε συγκεκριμένο εργασιακό, νομικό πλαίσιο», λέει στο protothema.gr η νύφη του στελέχους της Vodafone, Έλενα Τσαλικίδη και παράλληλα μιλά για «τεράστια δικαίωση της οικογένειας».

Γνωρίζοντας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον τον Κώστα Τσαλικίδη, την στάση του απέναντι στη ζωή, τον χαρακτήρα του, αμφισβήτησαν μια σειρά στοιχείων που είχαν παρουσιαστεί στο δικαστήριο και όπως είχαν υποστηρίξει μέσω των δικηγόρων τους, δεν έδεναν μεταξύ τους ώστε να αποδειχτεί ότι ο άνθρωπος τους είχε δώσει τέλος στη ζωή του.

Πρόκειται για στοιχεία που υποτίθεται ότι συνηγορούσαν στο ενδεχόμενο πως το αγαπημένο τους πρόσωπο είχε αυτοκτονήσει, πιθανόν από πιέσεις που δεχόταν λόγω της φερόμενης εμπλοκής του στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
Το protothema.gr επικοινώνησε με τον αδερφό του εκλιπόντος, τον κ. Παναγιώτη Τσαλικίδη. Είχε μόλις πληροφορηθεί τη νέα δικαστική εξέλιξη που δικαιώνει τους ισχυρισμούς της οικογένειάς του.

”Δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει την λέξη δικαίωση, σε τέτοιες περιπτώσεις η δικαίωση είναι μια μακριά πορεία. Βέβαια ο,τιδήποτε θετικό υπάρχει σε αυτό το δρόμο για να βρει κάποιος την αλήθεια είναι καλοδεχούμενο” ανέφερε στο protothema.gr ο Παναγιώτης Τσαλικίδης.

Στο ερώτημα, τι τους έκανε να πιστεύουν όλα αυτά τα χρόνια με τόσο πάθος ότι ο αδελφός του δεν αυτοκτόνησε, αλλά δολοφονήθηκε, ο Παναγιώτης Τσαλικίδης, απάντησε: Η στάση ζωής του αδερφού μου, ο χαρακτήρας του, όσο και τα γεγονότα αυτά καθ αυτά δεν οδηγούσαν στο συμπέρασμα της αυτοκτονίας”.

Ο Παναγιώτης Τσαλικίδης ζήτησε περισσότερο χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του πορίσματος, ωσότου προχωρήσει η οικογένεια μέσω του δικηγόρου τους σε επίσημες ανακοινώσεις.
“Επειδή δεν έχουμε στα χέρια μας το πόρισμα, μόλις τα μάθαμε και εμείς, θέλω πρώτα να διαβάσω πως έχει διατυπωθεί και τι έχει διατυπωθεί. Υπολογίζω ότι απο Δευτέρα θα έχουμε το πόρισμα και θα προχωρήσουμε σε σχετικές ανακοινώσεις” συμπλήρωσε.

Να θυμίσουμε ότι και τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας ήταν ο κ.Παπαγγελόπουλος και χειριστής της προκαταρκτικής εξέτασης, που έθεσε τον φάκελο της δικογραφίας στο αρχείο, ήταν ο κ. Διώτης.

www.protothema.gr

share

Comments are closed.