ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΑΤΕΛΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Like
383
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΑΤΕΛΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΑΤΕΛΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

1.Πες μας δύο λόγια για εσένα,από που είσαι και πως ξεκίνησες;

«Καλησπέρα παλιόπαιδα» όπως συνηθίζω να λέω και στην έναρξη του προγράμματος μου. Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Φρατέλης κατάγομαι από την Λάρισα και ζω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Με τη μουσική ασχολούμαι από μωρό θα έλεγα, στην αρχή ερασιτεχνικά σε κάποιες παιδικές χορωδίες αργότερα με μαθήματα στο μπουζούκι αλλά μόνιμη αγάπη το τραγούδι, έτσι πολύ γρήγορα κατάλαβα πως αυτός είναι ο κλάδος με τον οποίο θέλω να ασχοληθώ. Μετά το τέλος του λυκείου σπούδασα Μουσική Τεχνολογία και παράλληλα ξεκίνησα ως επαγγελματίας τραγουδιστής σε νυχτερινά μαγαζιά.

2.Πρώτα δισκογραφικά βήματα;

Πρώτα δισκογραφικά βήματα δε θα το έλεγα καν γιατί δεν ανήκω ακόμα σε κάποια εταιρία για την ώρα, οπότε περιμένω.

3.Να περιμένουμε κάτι νέο δισκογραφικά μέσα στη σεζόν?

Εδώ και λίγο καιρό έχει κυκλοφορήσει ένα καινούριο κομμάτι μου με τίτλο «Αλκοολικό Φεγγάρι» σε μουσική του Γιάννη Τσότση και δικούς μου στίχους. Από το καλοκαίρι θα έχουμε νέα πράγματα.

Κωνσταντίνος Φρατέλης – Αλκοολικό Φεγγάρι

4.Aντιμετωπίσατε κάποια αποτυχία στον καλλιτεχνικό χώρο και πώς την βγάλατε εις πέραν;

Δεν έχω αντιμετωπίσει καμιά αποτυχία τουλάχιστον για την ώρα, ελπίζω ούτε και στη συνέχεια!

5.Ποια θεωρείτε ότι είναι τα κυριότερα προτερήματα και ελαττώματά σας;

Προτέρημα για μένα θα έλεγα πως είναι ο χαρακτήρας μου είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να βοηθάω τους συνανθρώπους μου όταν μπορώ και να δίνω χαρά. Επίσης προτέρημα θεωρώ την πειθαρχία μου.

Ελάττωμα μου θεωρώ πως είναι ο εγωισμός μου, το ότι είμαι ανυπόμονος ορισμένες φορές και το ότι είμαι σπάταλος με τα χρήματα.

6.Ποιοι είναι οι σημερινοί και ποιοι οι απώτεροι σας στόχοι και πώς σκέφτεστε να τους πετύχετε;

Σημερινός μου στόχος είναι να με γνωρίσει ακόμα περισσότερος κόσμος μέσα από τους διάφορους χώρους όπου εμφανίζομαι κάθε εβδομάδα να αγαπήσει τα τραγούδια μου και εμένα σαν άνθρωπο, απώτερος στόχος να καταφέρω να κάνω μια καταξιωμένη καριέρα ως τραγουδιστής.

7.Με ποιους ανθρώπους δυσκολεύεστε να συνεργαστείτε;

Δυσκολεύομαι να συνεργαστώ με άτομα τα οποία δεν σέβονται και δεν εκτιμούν, με άτομα που λένε ψέματα, με άτομα που λειτουργούν εις βάρος άλλων μόνο και μόνο για το δικό τους συμφέρον και με ανθρώπους που μου μεταδίδουν αρνητική ενέργεια.

8.Αγαπημένοι καλλιτέχνες που μπορείς να μου ξεχωρίσεις,με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς και με ποιούε συνεργάστηκες;

Πασχάλης Τερζής, Γιάννης Πάριος, Νότης Σφακιανάκης, Βασίλης Καρράς, Αντώνης Ρέμος, Γιώργος Μαζωνάκης και πάρα πολλοί άλλοι είναι οι καλλιτέχνες που εκτιμώ πολύ και σαφώς και θα ήθελα να συνεργαστώ με όλους!

Έχω δουλέψει με τον Λευτέρη Πανταζή με την Κατερίνα Στανίση τον Πάνο Καλίδη την Ελένη Χατζίδου τον Κώστα Καραφώτη την Αγγελική Ηλιάδη τον Γιώργο Παπαδόπουλο τη Λένα Παπαδοπούλου τον Χάρη Κωστόπουλο τον Δημήτρη Χρυσοχοΐδη τον Ηλία Καμπακάκη και πολλούς άλλους τοπικούς καλλιτέχνες.

9.Πολλοί τραγουδιστές πηγαίνουν σε talent shows για να κατακτήσουν τα όνειρά τους. Θα πήγαινες ποτέ;

Σε καμία περίπτωση δεν κατακρίνω τα παιδιά που το κάνουν απλά εγώ προσωπικά δεν θα το προτιμούσα οπότε δεν θα πήγαινα αν και μου είχε γίνει πρόταση στο παρελθόν. Προτιμώ αργά και σταθερά βήματα.

10.Πιστεύετε πως η σύγχρονη ελληνική μουσική αντιστοιχεί στην κουλτούρα του λαού μας και εκφράζει πραγματικά τους μουσικόφιλους;

Η σύγχρονη ελληνική μουσική κατά τη γνώμη μου δεν μοιάζει ούτε στο 10% της γνήσιας ελληνικής λαϊκής μουσικής διότι έχουμε πολλές επιρροές από τη δυτική μουσική ακόμα και από την ανατολίτικη. Το νούμερο ένα λαϊκό όργανο το μπουζούκι σχεδόν έχει εξαφανιστεί από τις σύγχρονες λαϊκές παραγωγές για λόγους μάρκετιγκ, έτσι το θέλουν κάποιοι..

Καημένε Μανώλη Χιώτη λείπεις και χορεύουν!!

11.Έχεις συναντήσει υποκρισία στον καλλιτεχνικό χώρο?

Υποκρισία υπάρχει σε όλα τα επαγγέλματα, πόσο μάλλον στο καλλιτεχνικό χώρο που πολλοί πατάνε επι πτωμάτων.

12.Τι μουσική ακούς στον ελεύθερο σου χρόνο;

Δυστυχώς δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο γιατί διαρκώς ασχολούμαι με κάτι, ακούω όμως όλα τα είδη μουσικής και διαφόρων εθνών αλλά κατά κύριο λόγο ελληνική λαϊκή μουσική!

13.Έχεις πετύχει τη µουσική στην Ελλάδα στα καλύτερα της?Στο ξεκίνηµα σου, αλλά και λίγο πιο µετά.Πόσο έχει αλλάξει η µουσική σήµερα;

Δυστυχώς τη χρυσή εποχή δεν τη πέτυχα ως επαγγελματίας τραγουδιστής διότι όταν μπήκα στο χώρο η μουσική και η νυχτερινή ζωή στην Ελλάδα μας είχε πάρει ήδη φθίνουσα πορεία! Η μουσική έχει αλλάξει κατά πολύ όπως προανέφερα και παραπάνω, φαίνεται πως το ελληνικό στοιχείο για κάποιο λόγο δεν θέλουνε να υπάρχει έντονα στα ακούσματα των νέων ανθρώπων.. και σιγά σιγά θα εξαλειφθεί εντελώς τις επόμενες δεκαετίες! Πλέον πουλάς μόνο με μπότα σνέρ και μια λούπα. Η νύχτα άλλαξε, καλλιτέχνες που γέμιζαν καθημερινά μαγαζιά θηρία σήμερα είναι στο σπίτι τους και πλέον μαγαζιά χιλιάρια θέλουν την συστέγαση δύο ίσως και τριών ονομάτων για να γεμίσουν. Και όχι δεν είναι η οικονομική κρίση μη σας κοροϊδεύουν απλά πλέον δεν γράφονται κομμάτια και οι καλλιτέχνες δεν έχουν να παρουσιάσουν κάτι καινούριο εξίσου δυναμικό με τις παλιές τους επιτυχίες, ναι-ναι τότε που υπήρχε μπουζούκι κλαρίνο βιολί.. και αν γραφτούν τέτοια κομμάτια δεν θα τα προωθήσουν οι υπεύθυνοι επειδή δεν θα έχουν μέσα διπέταλα και κράντς κιθάρες. Λες και το «Υπάρχω» του Στέλιου ή ο «Παλιατζής» του Στράτου που δεν είχαν δυτικά στοιχεία δεν αγαπήθηκαν και δεν χιλιοτραγουδήθηκαν ή μήπως τελικά αυτό φοβούνται και γι’αυτό μπασταρδεύουν τη μουσική μας;

14.Μερικά στοιχεία του χαρακτήρα σου και ποιο νοµίζεις είναι αυτό που υπερτερεί σε
εσένα;

Είμαι ζυγός με ωροσκόπο ζυγό αν αυτό βοηθάει σε κάτι. Είμαι δυναμικός σαν χαρακτήρας ότι έχω να πω το λέω ευθέως είμαι ειλικρινής και δε χαϊδεύω αυτιά. Το στοιχείο που φροντίζω να υπερτερεί πάνω μου είναι η τελειομανία με ότι καταπιάνομαι.

18.Κλείνοντας δώσε ένα μήνυμα στους αναγνώστες του περιοδικού μας.

Ευχαριστώ πολύ τους αναγνώστες και τους ακροατές του Butterflywebradio για τη στήριξή τους και επίσης ευχαριστώ και εσένα Χρύσα για το κάλεσμα σου. Να περνάτε όμορφα να κάνετε όνειρα και να μην τα παρατάτε μέχρι να κερδίσετε••

Με εκτίμηση, Κωνσταντίνος Φρατέλης.

Εμείς με τη σειρά μας του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες σε ότι κάνει και τον ευχαριστούμε πολύ !

share