Έφυγε από τη ζωή ο σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου

Έφυγε από τη ζωή ο σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου

Like
77
0
Πέμπτη, 16 Μάιος 2019
Ελλάδα

Ο θάνατος του σκόρπισε θλίψη στο δημοσιογραφικό κόσμο

Σε ηλικία 74 χρόνων έφυγε από τη ζωή ο γνωστός σκιτσογράφος, Γιάννης Ιωάννου. Η «Εφημερίδα των Συντακτών» μέσα από την ιστοσελίδα της αποχαιρετά τον «μεγάλο της σκιτσογράφο, δημοσιεύοντας το τελευταίο του σκίτσο στη κεντρική της σελίδα.

Ποιος ήταν ο σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου

Γεννημένος το 1944 στη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Ιωάννου έκανε σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και απέκτησε πτυχίο αρχιτεκτονικής το ’68. Φοίτησε στην E.U.P. στο Παρίσι και απόκτησε πτυχίο πολεοδομίας το 1972.

Εργάστηκε σε αρχιτεκτονικό γραφείο στο Παρίσι έως το 1975. Την ίδια χρονιά δημοσίευσε για πρώτη φορά γελοιογραφίες στο πολιτικό περιοδικό «Αντί».

Τα σκίτσα του χαρακτηρίζονταν από ένα ιδιαίτερο εικαστικό στιλ αλλά και από μεγάλη δόση χιούμορ που συμπλήρωνε τον σχολιασμό της πολιτικής επικαιρότητας.

Δούλεψε σαν γελοιογράφος, πρώτα στο καθημερινό «Βήμα», με το ψευδώνυμο «ΙΩΑΝΝΟΥ» (1976). Στη συνέχεια, δημοσίευσε στο σατιρικό «Ποντίκι», και έκανε το πολιτικό κόμικ «Ο Τρίτος Δρόμος» (1982). Δούλεψε στις εφημερίδες «Πρώτη», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», και συνεργάστηκε με τα περιοδικά «Ταχυδρόμος», «Σχολιαστής», κ.λ.π, με κόμικ όπως «Το Θαύμα», «Ο Ευρωπαίος», και άλλα.

Από το 1990 εργαζόταν στις εκδόσεις της εφημερίδας «Έθνος», ενώ η τελευταία του συνεργασία ήταν με την «Εφημερίδα των Συντακτών». Ο Γιάννης Ιωάννου είχε εκδώσει πολλά άλμπουμ με σκίτσα του και έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις γελοιογραφίας. Τα σκίτσα του δημοσιεύονταν καθημερινά στο blog του, yannis-ioannou.com.

Πηγή www.news.gr

Comments are closed.