Μιχάλης Κοντοβούρκης – “Νύχτα”

Μιχάλης Κοντοβούρκης – “Νύχτα”

Like
124
0
Τετάρτη, 10 Ιούλιος 2019
Ελληνικές κυκλοφορίες

Ο Κύπριος καλλιτέχνης Μιχάλης Κοντοβούρκης παρουσιάζει ένα δυναμικό τραγούδι μέσα από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Απ΄την Αρχή».

Το τραγούδι «Νύχτα» με τη χαλαρή blues διάθεση του, είναι το εναρκτήριο του δίσκου, και ήδη από την πρώτη του ακρόαση στα social media έχει αποσπάσει πολύ θερμές κριτικές.

Σε μουσική του Μιχάλη Κοντοβούρκη και στίχους του Παναγιώτη Αγαθοκλέους και του Μιχάλη Κοντοβούρκη, είναι ένα τραγούδι που μιλάει για φευγαλέες καλοκαιρινές στιγμές και ανεκπλήρωτους πόθους.

Την ενορχήστρωση, παραγωγή και την ηχογράφηση έχει επιμεληθεί ο Αντρέας Ματθαίου, ενώ μια δυναμική ομάδα αξιόλογων μουσικών έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους – συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Κοντοβούρκης στην ακουστική κιθάρα και τα φωνητικά, ο Αντρέας Ματθαίου στις μαράκες, resonator guitar και φωνητικά, ο Παναγιώτης Αγαθοκλέους στον τζουρά, ο Ηλίας Ιωάννου στην τρομπέτα και ο Greg Makamian στο κόντρα μπάσο.

Το τραγούδι συνοδεύεται από video clip σε σκηνοθεσία του Μάρκου Κάσσινου (Thelum), με ατμοσφαιρικά πλάνα από το γραφικό χωριό Φικάρδου στην επαρχία της Λευκωσίας.

Ακούστε το ….

Στίχοι/Lyrics Μιχάλης Κοντοβούρκης - "Νύχτα"

Νύχτα σ’ αγάπησα τρελά,
είχες κάτι στο βλέμμα που πείθει
Δέρμα χλωμό, ασημένια μαλλιά,
ροζ πουκάμισο και κόκκινο νύχι


Μάταια ψάχνω να σε δω,
σαν τρελός κυνηγάω τη σκιά σου
Μες τα σοκάκια χαμένος γυρνώ,
με πυξίδα μου το άρωμα σου


Κάθισα δίπλα σου δειλά,
μέσα στου Φέγγαρου την παραζάλη
Μου 'πες σαν έφευγες κλεφτά,
τον άλλο Αύγουστο εδώ θα 'μαι πάλι,
Τον άλλο Αύγουστο εδώ θα 'μαι πάλι…


Μουσική Εκτέλεση:
Ακουστική Κιθάρα: Μιχάλης Κοντοβούρκης
Resonator Guitar: Αντρέας Ματθαίου
Τζουράς: Παναγιώτης Αγαθοκλέους
Μπάσο: Greg Makamian
Τρομπέτα: Elias Ioannou
Μαράκες: Αντρέας Ματθαίου
Φωνητικά: Μιχάλης Κοντοβούρκης & Αντρέας Ματθαίου

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη


Γεννήθηκε στην Λάρνακα στις 26 Δεκεμβρίου 1981. Η πρώτη επαφή με τον κόσμο της μουσικής ξεκίνησε σε ηλικία 10 χρονών όταν κράτησε για πρώτη φορά στα χέρια του μια κιθάρα. Φοίτησε στο Ωδείο Ανδρέα Γερολέμου σε συνεργασία με το Ελληνικό Ωδείο, όπου παρακολούθησε μαθήματα κλασικής κιθάρας. Από τα εφηβικά του χρόνια συμμετείχε σε μουσικά συγκροτήματα ως τραγουδιστής και κιθαρίστας.


Το 2008 ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και έκτοτε εξασκεί το επάγγελμα του στην Κύπρο. Η Πάτρα αποτέλεσε σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για την πορεία του. Το ελληνικό τραγούδι ριζώθηκε στην καρδιά του και έτσι ξεκίνησε να συνθέτει τα δικά του τραγούδια. Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής του ζωής, από το 2003 μέχρι το 2008, εμφανίστηκε σε γνωστές μουσικές σκηνές της πόλης. Συνεργάστηκε με τον Λούκα Γιώρκα, τον Σταύρο Ναθαναήλ και το συγκρότημα «Οι Απάλευτοι».


Τα τελευταία 10 χρόνια συμμετέχει ενεργά στη μουσική σκηνή της Κύπρου με κύριους συνεργάτες τον Κωνσταντίνο Κωμοδρόμο με το συγκρότημα «δε σκόρδιονς», Ματθαίο Χαραλάμπους, Αντρέα Ματθαίου, Φάνη Ιωάννου, Χριστίνα Αβερκίου, Έλενα Κώστα κ.α. Έχει εμφανιστεί κατά καιρούς σε μουσικές σκηνές και μπαράκια, όπως Savino Rock Bar, Savino Live, Down Town, Red, Ravens, Άλγεβρα, Κουρσάρος, κ.α.

Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος κυκλοφόρησε στις αρχές Οκτωβρίου 2018, σε συνεργασία με το μουσικό παραγωγό Αντρέα Ματθαίου. Ο δίσκος περιλαμβάνει 8 δικά του τραγούδια και μία διασκευή.

Comments are closed.