Αρωματικά κεφτεδάκια με κρέμα φέτας και γραβιέρα

Αρωματικά κεφτεδάκια με κρέμα φέτας και γραβιέρα

Like
56
0
Πέμπτη, 22 Αύγουστος 2019
Συνταγές

Ο Λάμπρος Βακιάρος μας μαγειρεύει το απόλυτο φαγητό για όλη την οικογένεια, δηλαδή, κεφτεδάκια.

Υλικά

  • 300γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 300γρ. χοιρινό κιμά
  • 3 – 4 φέτες ψωμί (τη ψίχα)
  • γάλα (για το μούλιασμα του ψωμιού)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 4 κουτ. σούπας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 20 φύλλα φρέσκου δυόσμου (ψιλοκομμένα)
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο) + λίγο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
  • 1 αβγό
  • 1 κουτ, γλυκού ούζο + 2 κουτ. σούπας
  • 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
  • 1½ κούπα γραβιέρα, σε μικρά κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι

Για την κρέμα φέτας

  • 1 + 1/3 κούπας φέτα
  • 1 + 2/3 κούπας φρέσκο γάλα
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας

Διαδικασία

Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα. 

Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4 – 5 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, το ψωμί, το τσιγαρισμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, την 1 κουτ. γλυκού ούζο, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Πλάθετε τα κεφτεδάκια σε μπαλάκια μεγέθους όσο ένα μεγάλο καρύδι και τα βάζετε στο ψυγείο να σφίξουν για μισή με μία ώρα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με μεταλλική λαβή ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά τις 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κεφτεδάκια για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βάζετε στο μούλτι όλα τα υλικά για την κρέμα φέτας και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

Προσθέτετε στο τηγάνι τις 2 κουτ. σούπας ούζο, την ντομάτα και την κρέμα. Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνετε για 45 – 50 λεπτά .

10 λεπτά πριν βγάλετε από το φούρνο το τηγάνι ρίχνετε τη γραβιέρα ομοιόμοφρα. Γαρνίρετε με το μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι ή μακαρόνια.

Πηγή www.olivemagazine.gr

Comments are closed.