Εγκληματική οργάνωση διακινούσε ηρωίνη και κοκαΐνη στα Ιωάννινα

Εγκληματική οργάνωση διακινούσε ηρωίνη και κοκαΐνη στα Ιωάννινα

Like
29
0
Τρίτη, 08 Οκτώβριος 2019
Ελλάδα

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα και κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα που διεξήγαγαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε «σκληρές» ναρκωτικές ουσίες στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αυτών συνελήφθησαν ένας 31χρονος αλλοδαπός ως αρχηγικό μέλος, καθώς και επτά άτομα, πέντε Έλληνες εκ των οποίων τρεις άνδρες ηλικίας 39, 37 και 29 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 33 και 35 ετών και δύο αλλοδαποί, ένας 22χρονος και μία 40χρονη, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος των μελών του εγκληματικού δικτύου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα ακόμη δύο 30χρονοι αλλοδαποί, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και 14 άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών από την οργάνωση.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από διερεύνηση και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, εξακριβώσεις ατόμων και δημιουργίας “προφίλ” των εμπλεκομένων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, έχοντας διακριτούς ρόλους και υπό την καθοδήγηση του 31χρονου αρχηγού, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διακίνηση «σκληρών» ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας μεγάλο χρηματικό όφελος. Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αναπτύχτηκε στο πεδίο της διακίνησης ηρωίνης και κοκαΐνης, στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, όπου προσδιορίζεται ότι διακίνησαν περίπου 1.150 γραμμάρια ηρωίνης και περίπου 30 γραμμάρια κοκαΐνης τους τελευταίους 5 μήνες.

Αναλυτικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους ο αρχηγός της οργάνωσης προμηθευόταν ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης από την Αλβανία, τις διαμοίραζε σε επιμέρους μικρότερες ποσότητες, αποκρύπτοντας αυτές σε υπαίθριους χώρους «καβάτζες» και ακολούθως τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν τα ναρκωτικά σε τοξικομανείς στη ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα αποτροπής τυχόν εντοπισμού. Τα μέλη των οργανώσεων προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες επικοινωνούσαν με κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε υπαίθριους χώρους «καβάτζες», καθώς και στη κατοχή των δραστών τα παρακάτω:

– 58 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρος 326,4 γραμμαρίων, έτοιμες προς διακίνηση
– 39 συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 36 γραμμαρίων, έτοιμες προς διακίνηση
– το χρηματικό ποσό των 3.400 ευρώ ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών
– 11 κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών συνελήφθη και ένας 31χρονος Έλληνας, ο οποίος αποπειράθηκε να προμηθευτεί ναρκωτικά από την οργάνωση, ενώ όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης 12 μηνών για το αδίκημα της κλοπής.

Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, διερευνάται όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης. Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων.

Πηγή www.news.gr

Comments are closed.