Αντώνης Γαμπιεράκης Αποκλειστική συνέντευξη

1
1309
Αντώνης Γαμπιεράκης Αποκλειστική συνέντευξη
Αντώνης Γαμπιεράκης Αποκλειστική συνέντευξη

1.Πες μας δύο λόγια για εσένα,από που είσαι και πως ξεκίνησες;

Πρώτα  Απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνεται μέσω του περιοδικού σας να προβάλλω τη δουλειά μου και το χαρακτήρα μου στο αξιολάτρευτο κοινό σας. Κατάγομαι από το νησί της Πάτμου το οποίο βρίσκεται στα Δωδεκάνησα και οι ρίζες μου είναι από το Στυλο Αποκορώνου  Χανίων. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Γαλάτσι όπου και εκεί έκανα τα πρώτα μου βήματα στην μουσική γενικώς και ειδικότερα στην κριτική Λύρα και την παράδοση όλης της Ελλάδας. Η λύρα ήρθε στη ζωή μου στην ηλικία των 7 χρονών και συγκεκριμένα όταν ξεκίνησα κάποια μαθήματα στο σύλλογο Κρητών Γαλατσίου για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Έπειτα ασχολήθηκα μόνος μου έως και σήμερα με τη μουσική  Γι’ αυτό και θεωρώ τον εαυτό μου αυτοδίδακτο.

2.Πρώτα δισκογραφικά βήματα;

 Ή πρώτη μου δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 2012 σε ηλικία 15 ετών και είχε τίτλο «Στα παιδικά μου όνειρα» ήτανε μια live ηχογράφηση μέσα από το κρητικό κέντρο γοργόνα του καλού μου φίλου Ευτύχη Ντουντουλάκη που δυστυχώς δε βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας και με την ευκαιρία θα ήθελα να τον ευχαριστήσω πολύ για το βήμα που μου έδωσε τότε. Σ’ αυτή τη δουλειά είχε συμμετάσχει επίσης η μεγάλη φωνή της κρητικής μουσικής μας ο Γιώργος ο Καραγιώργης και ένα από τα καλύτερα βιολιά της γενιάς του ο Πολυχρόνης Κορρές.

3.Να περιμένουμε κάτι νέο δισκογραφικά μέσα στη σεζόν?

Έχω ήδη κυκλοφορήσει αρκετά νέα τραγούδια μερικά από αυτά έχουν τίτλο “Στην Κρήτη όταν σουρουπώνει”   Σε στίχους δικούς μου και μουσική δική μου και του Γιάννη του Φουστέρη  και “Τα Κοχλίδια” σε μουσική και στίχους του κουμπάρου μου  Ματθαίου Γιαννούλη, παρόλαυτά βρίσκομαι συνεχώς σε στούντιο δημιουργώντας νέα τραγούδια και καταθέτοντας την ψυχούλα μου τις νότε.  Προς το παρόν δε σκοπεύω να κάνω κάποια δισκογραφική δουλειά συγκεκριμένα στην μορφή του cd που όλοι γνωρίζουμε διότι προτιμώ να ανεβάζω τα τραγούδια μου στο κανάλι μου στο YouTube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γενικότερα διότι πιστεύω ότι έχουνε καλύτερη τύχη από ένα cd πλέον, παρόλαυτα δεν αποκλείω τίποτα.

Στην Κρήτη όταν Σουρουπώνει – Αντώνης Γαμπιεράκης | Stin Kriti otan Sourouponi – Official Song 2018

 Κοχλίδια – Αντώνης Γαμπιεράκης | Kohlidia Antonis Gampierakis Official Video Clip 2017 – 2018

4.Aντιμετωπίσατε κάποια αποτυχία στον καλλιτεχνικό χώρο και πώς την βγάλατε εις πέραν;

Την αποτυχία στο χώρο μας αλλά και σε κάθε επάγγελμα ένας σωστός επαγγελματίας πρέπει να την περιμένει εάν έρθει χρειάζεται ωριμότητα, εμπειρία, πειθαρχία και ηρεμία για να μπορέσει να την αντιμετωπίσει και να γίνει ακόμα καλύτερος απ’ αυτήν, δεν θα έλεγα ότι έχω χρεωθεί αποτυχίες στο ιστορικό μου αλλά κακές στιγμές ναι.

5.Ποια θεωρείτε ότι είναι τα κυριότερα προτερήματα και ελαττώματά σας;

Τα προτερήματα μου είναι η κοινωνικότητα μου, η ετυμολογία μου, η ευστροφία μου και ο τρόπος που διαχειρίζομαι  Της απρόοπτες και δύσκολες καταστάσεις. Τα ελαττώματα μου είναι ότι είμαι παρορμητικός συναισθηματικός , αγχωτικός  και εμπιστεύομαι εύκολα τους ανθρώπους.

6.Ποιοι είναι οι σημερινοί και ποιοι οι απώτεροι σας στόχοι και πώς σκέφτεστε να τους πετύχετε;

Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει στόχους και όνειρα όσο ψηλότερα στοχεύσεις τόσο πιο ψηλά θα πας και θα εκπληρώσεις τα όνειρά σου, έχω βάλει πολύ ψηλά τον πήχη στον εαυτό μου και θα ήθελα να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην καριέρα μου ως λυράρης.  Με την τρέλα μου και το πείσμα μου και τους ανθρώπους μου συμμάχους πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω αυτά που στοχεύω.

7.Με ποιους ανθρώπους δυσκολεύεστε να συνεργαστεις;

Δυσκολεύομαι να συνεργαστώ με ανθρώπους οι οποίοι δε σέβονται το κοινό μας τη δουλειά μας και πάνω απ’ όλα το έργο μας, όσο καλοί μουσικοί και να είναι αυτοί, δεν έχουν θέση δίπλα μου εάν νιώσω ότι αυτό που κάνουν το κάνουν καθαρά και μόνο για τα χρήματα αψηφώντας το έργο μου το κοινό μου και την προσπάθεια μου. Όταν παίζω λυρα ιδρώνω και όταν τραγουδάω βραχνιάζω από το πάθος, αυτό που κάνω το κάνω με  όλη μου την καρδιά, την ψυχή και την δύναμη μου, δεν μπορείς να είσαι δίπλα μου αν δεν το σέβεσαι αυτό.

8.Αγαπημένοι καλλιτέχνες που μπορείς να μου ξεχωρίσεις,με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς και με ποιο πολύ ;

Θα ήθελα να συνεργαστώ με όσο το δυνατόν περισσότερους τραγουδιστές από όλα τα είδη της Ελληνικής μουσικής και όχι μόνο διότι λατρεύω τη μουσική σε όλο το φάσμα της. Μια ιδιαίτερη αδυναμία έχω στον Πασχάλη τον Τερζή όσον αφορά το λαϊκό τραγούδι και στον Ματθαίο Γιαννούλη στο νησιώτικο.

9.Πολλοί τραγουδιστές πηγαίνουν σε talent shows για να κατακτήσουν τα όνειρά τους. Θα πήγαινες ποτέ;

Είναι μια πολύ καλή αφετηρία για κάποιον που δεν έχει ξεκινήσει καν την καριέρα του στην μουσική, αν και εγώ ήμουν στο μηδέν ίσως πήγαινα σε κάποιο τάλεντ σόου εφόσον ταίριαζε με την ηθική μου και την ιδεολογία μου γιατί «show» με “show” διαφέρουν.

10.Πιστεύετε πως η σύγχρονη ελληνική μουσική αντιστοιχεί στην κουλτούρα του λαού μας και εκφράζει πραγματικά τους μουσικόφιλους;

Δυστυχώς ή ευτυχώς η μουσική βιομηχανία καθορίζεται από το ίδιο το κοινό άρα ότι ακούγεται το έχει επιλέξει το κοινό και δεν μπορούμε εμείς να το κρίνουμε αρνητικά η θετικα.  Οι εποχές αλλάζουν και αν με ρωτάς αν θα ξαναγραφτεί ποτέ τραγούδι όπως Η ιτιά, το τζιβαέρι, το Αρμενάκι ή μαδάρες μου χανιώτικες νομίζω πως είναι αδύνατον, παρόλαυτα δεν το αποκλείω

11.Έχεις συναντήσει υποκρισία στον καλλιτεχνικό χώρο?

Γενικά στον κόσμο υπάρχει υποκρισία ίσως στον καλλιτεχνικό χώρο λίγο περισσότερη διότι οι δημόσιες σχέσεις, το φαίνεσθαι, Οι γνωριμίες και η διπλωματία μπορούν να σε κάνουνε πανελλαδικά γνωστό ακόμα και ας μην έχεις να δείξεις ή να δώσεις κάτι μουσικά στον κόσμο αξιόλογο.

12.Τι μουσική ακούς στον ελεύθερο σου χρόνο;

 Κυριολεκτικά τα πάντα.

13.Έχεις πετύχει τη µουσική στην Ελλάδα στα καλύτερά της. Και στο ξεκίνηµά σου, αλλά και λίγο πιο µετά.Πόσο έχει αλλάξει η µουσική σήµερα;

Δεν ξέρω αν έχω πετύχει την μουσική στα καλύτερα της στην Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι  είναι κάτι που αλλάζει από λεπτό σε λεπτό, η μικρή μου εμπειρία στο χώρο μου έχει δείξει ότι ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να αρέσει στο κοινό και τι να μην αρέσει, πολλές φορές έχω γράψει τραγούδια τα οποία πίστευα ότι θα πάνε πάρα πολύ καλά και τελικά δεν ακούστηκαν ποτέ και από την άλλη τραγούδια που έγραψα για πλάκα και ο κόσμος τα αγάπησε περισσότερο απ’ όλα τα υπόλοιπα.

14.Φοβάσαι γενικά τις αλλαγές στη ζωή σου;

Δε φοβάμαι τις αλλαγές αντιθέτως δε μ’αρέσει η ρουτίνα και προσπαθώ την καθημερινότητά μου να Να την γεμίζω με πράγματα που δεν έχω ξανακάνει γιατί μου αρέσουν πολύ οι εκπλήξεις. Οι αλλαγές δε μ’αρέσουν στους ανθρώπους δύσκολα αποχωρίζομαι ανθρώπους που αγαπώ πολυ από κοντά μου και πληγώνομαι πολύ αν δω ότι αλλάξαν με το χρόνο όσο αναφορά το χαρακτήρα τους.

15.Βάζεις στοιχήματα με τον εαυτό σου;

Εννοείται! Ειδικά όταν με αμφισβητήσουν και μου πουν ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι στοιχηματίζω με τον εαυτό μου ότι θα τα καταφέρω και μέχρι στιγμής έχω βγει δικαιωμένος.

16.Πιστεύεις στο κάρμα;

Πιστεύω ότι κάποια πράγματα είναι μοιραία όλοι έχουμε  πεπρωμένο  κάποιοι το βρίσκουν κάποια όχι. Είτε Κάρμα λέγεται αυτό είτε μοίρα, είτε αστρο, είτε πεπρωμένο πιστεύω ότι κάτι υπάρχει και πρέπει να το αναζητάμε.

17.Κλείνοντας δώσε ένα μήνυμα στους αναγνώστες του περιοδικού μας.

Θα κλείσω μια μαντινάδα…
Χαρά και υγεία εύχομαι στο σπιτικό σας
και να διαβάζουνε συχνά το περιοδικό σας…
  Ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνατε στο όμορφο περιοδικό σας και εύχομαι καθε τύχη και χαρά στη ζωές όλων μας!
Ευχαριστούμε πολύ τον Αντώνη Γαμπιεράκη για την συνέντευξη που μας χάρισε του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!
share