Γιώργος Γελαράκης – Αποκλειστική συνέντευξη

1
993
Γιώργος Γελαράκης – Αποκλειστική συνέντευξη
Γιώργος Γελαράκης – Αποκλειστική συνέντευξη

1.Πες μας δύο λόγια για εσένα, από που είσαι και πως ξεκίνησες;

Η καταγωγή μου είναι από τη Βέροια και εκεί έκανα και τα πρώτα μου μαθήματα μουσικής. Στη συνέχεια με την εγκατάσταση μου στη Θεσσαλονίκη, φοίτησα στο τμήμα Μηχανολόγων μηχανικών του Πολυτεχνείου, ασχολήθηκα με θεατρικές ομάδες και συμμετείχα στα πρώτα μου μουσικά σχήματα. Έτσι άρχισα να έρχομαι σε επαφή με σημαντικούς ανθρώπους της μουσικής.

2.Πρώτα δισκογραφικά βήματα;

Το 1ο μου album κυκλοφόρησε το 2013 από την FM RECORDS με τίτλο “Ονειροποιός” και το  2ο το 2015 με τίτλο “Η πόλη μια άδεια αγκαλιά” από την MLK. Φέτος κυκλοφόρησε το single “Το νήμα” με τη συμμετοχή από τα Κίτρινα Ποδήλατα.

Το νήμα – Κίτρινα ποδήλατα & Γιώργος Γελαράκης

3.Να περιμένουμε κάτι νέο δισκογραφικά μέσα στη σεζόν?

Είναι έτοιμο το 3ο μου album, έχουν μείνει μερικές τελευταίες πινελιές. Υπάρχουν ακόμα βέβαια σκέψεις και συζητήσεις για κάποιες συνεργασίες και για τον τρόπο κυκλοφορίας.

4.Aντιμετωπίσατε κάποια αποτυχία στον καλλιτεχνικό χώρο και πώς την βγάλατε εις πέραν;

Θεωρώ ευτυχία και επιτυχία αυτό που μου συμβαίνει αυτή την περίοδο, δηλαδή το ότι ταξιδεύω και παίζω μουσική σε όλη την Ελλάδα. Από την άποψη αυτή, νομίζω ότι είμαι πολύ τυχερός. Σίγουρα σε μια πορεία συμβαίνουν πράγματα που δεν είναι πάντα επιθυμητά. Είναι στο χέρι μας να τα λογίζουμε ως σημαντικά ή μη, αναλόγως με το ποιά είναι τα κίνητρα και οι στόχοι μας κάθε φορά.

Γιώργος Γελαράκης – Δυο Ζωές | Giorgos Gelarakis – Dio Zoes (Digital Single)

Γιώργος Γελαράκης – Το πτυχίο

Γιώργος Γελαράκης – Σαν τον άνεμο (Volume II)

5.Ποια θεωρείτε ότι είναι τα κυριότερα προτερήματα και ελαττώματά σας;

Θεωρώ ότι διαθέτω επιμονή και υπομονή με οτιδήποτε καταπιάνομαι και θέλω να το φέρνω εις πέρας. Ελάττωμα μου πιθανόν είναι πως είμαι απόλυτος στον τρόπο που επιθυμώ να γίνονται κάποια πράγματα.

6.Ποιοι είναι οι σημερινοί και ποιοι οι απώτεροί σας στόχοι και πώς σκέφτεστε να τους πετύχετε;

Με ενδιαφέρει να συνεργάζομαι συνεχώς με νέους καλλιτέχνες, να δημιουργούμε να ταξιδεύουμε και να παίζουμε μουσική. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις συνοδοιπόρους και να εκφράζεσαι μέσω της μουσικής. Αυτοί είναι οι μόνιμοι στόχοι μου.

7.Με ποιους ανθρώπους δυσκολεύεστε να συνεργαστείτε;

Μου είναι πολύ δύσκολο να συνεργαστώ με ανθρώπους που χαρακτηρίζονται από ματαιοδοξία και έχουν ως μοναδικό και πρωταρχικό στόχο την προβολή. Επίσης δεν μπορώ να διαχειριστώ τον ανταγωνισμό, είναι ένα κομμάτι που δεν με αφορά και το αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι.

8.Αγαπημένοι καλλιτέχνες που μπορείς να ξεχωρίσεις, με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς και με ποιούς συνεργάστηκες;

Είναι πάρα πολλοί δεν μπορώ να ξεχωρίσω στην πραγματικότητα. Επίσης στην Θεσσαλονίκη μπορείς να συναντήσεις τραγουδοποιούς που δημιουργούν και είναι ενεργοί και αυτό είναι πολύ όμορφο σημάδι αισιοδοξίας για την ελληνική μουσική.

9.Πολλοί τραγουδιστές πηγαίνουν σε talent shows για να κατακτήσουν τα όνειρά τους. Θα πήγαινες ποτέ;

Είμαι κάθετα αντίθετος με τα talent show και θεωρώ ότι ενισχύουν συμπεριφορές και στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσική και τη δημιουργία της. Θεωρώ ότι καταφέρνουν να αποπροσανατολίζουν ένα μουσικό από τον βασικό του στόχο που είναι η εξέλιξη και η δημιουργία και προσφέρουν χάρτινα όνειρα καταστρέφοντας έτσι τη ψυχική υγεία του.

10.Πιστεύετε πως η σύγχρονη ελληνική μουσική αντιστοιχεί στην κουλτούρα του λαού μας και εκφράζει πραγματικά τους μουσικόφιλους;

Σαφέστατα η σημερινή μουσική σε όλες τις εκφάνσεις της αποτελεί τον καθρέφτη της ελληνικής κοινωνίας. ‘Ολα τα στοιχεία που συναντά κανείς στην ελληνική μουσική χαρακτηρίζονται από ποικιλομορφία, όπως ακριβώς και η κουλτούρα μας.

11.Έχεις συναντήσει υποκρισία στον καλλιτεχνικό χώρο?

Σε κάθε τομέα της ζωής μπορεί κανείς να συναντήσει υποκρισία, πόσο μάλλον στον καλλιτεχνικό χώρο, όπου κυρίαρχο στοιχείο είναι η ματαιοδοξία. Νομίζω είναι καθημερινό φαινόμενο και έτσι έχω μάθει να τη διαχειρίζομαι.

12.Τι μουσική ακούς στον ελεύθερο σου χρόνο;

Το τελευταίο διάστημα μου αρέσει να ακούω αρκετά ορχηστρική μουσική, και έργα για πιάνο και τσέλο. Μου αρέσει πολύ ο Yann Tiersen και φυσικά ο δικός μας αγαπημένος Μάνος Χατζιδάκις.

13.Έχεις πετύχει τη μουσική στην Ελλάδα στα καλύτερά της. Και στο ξεκίνηµα σου, αλλά και λίγο πιο µετά. Πόσο έχει αλλάξει η µουσική σήµερα;

Όσον αφορά τη μουσική βιομηχανία είναι αλήθεια ότι δεν βιώνει και τις καλύτερες μέρες της. Αν όμως μιλήσουμε για τη δημιουργία και την έμπνευση, θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχει πλέον μια πληθώρα μουσικής στη χώρα μας, που ψάχνει να βρει τη διέξοδο για να αναδεχθεί. Οι καταστάσεις και η καθημερινότητα μας έχει εμπνεύσει πολύ αξιόλογους μουσικούς με αποτέλεσμα να προκύψουν πολύ ενδιαφέρουσες και αξιοπρόσεκτες προσπάθειες.

14.Φοβάσαι γενικά τις αλλαγές στη ζωή σου; 

Δεν φοβάμαι να κάνω αλλαγές στη ζωή μου, αλλά ταυτόχρονα δεν έχω και λόγο να τις πραγματοποιήσω όταν στη ζωή μου συμβαίνουν όμορφα πράγματα και υπάρχει μια καθημερινότητα που με κάνει ευτυχισμένο.

Γιώργος Γελαράκης – Άδεια Αγκαλιά | Giorgos Gelarakis – Adia Agkalia (Official Video)

Γιώργος Γελαράκης – Στους γαλαξίες σου μεθώ

Γιώργος Γελαράκης – Μέσα Στα Σύννεφα | Giorgos Gelarakis – Mesa Sta Sinefa (Official Audio)

  1. Πιστεύεις στο κάρμα; 

Με πιάνεις αδιάβαστο. Γενικά πιστεύω πολύ στην ενέργεια και ασχολούμαι με διάφορες μορφές της. Όσον αφορά το κάρμα δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη.

16.Κλείνοντας δώσε ένα μήνυμα στους αναγνώστες του περιοδικού μας.

 Εύχομαι μόνο χαμόγελο και αισιοδοξία, παρατηρώ ότι λείπει γενικά. Όταν υπάρχουν προβλήματα πάντα κάπου υπάρχει κρυμμένη και μια λύση.

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Γελαράκη για την όμορφη συνέντευξη του και του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!

share