Θάνος Δαρούσης Αποκλειστική Συνέντευξη

2
1554
Θάνος Δαρούσης Αποκλειστική Συνέντευξη
Θάνος Δαρούσης Αποκλειστική Συνέντευξη

1.Πες μας δύο λόγια για εσένα , από που είσαι και πως ξεκίνησες;

Η καταγωγή μου είναι από τον Έβρο , όμως μεγάλωσα στην Κομοτηνή όπου εκεί έκανα και τα πρώτα μου βήματα στο τραγούδι . Ξεκίνησα να τραγουδώ αρχικά σε κάποια νυχτερινά μαγαζιά της περιοχής όμως πολύ γρήγορα , πριν καλά καλά ενηλικιωθώ έφυγα απ’ την πόλη μου για να ακολουθήσω αυτό που αγαπούσα … και αναφέρομαι φυσικά στο τραγούδι .

2.Πρώτα δισκογραφικά βήματα;

Η πρώτη μου ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά έχει τίτλο ‘’Θέλω να σε δω ξανά’’ και κυκλοφόρησε ύστερα από αρκετά χρόνια ενασχόλησης μου με το αντικείμενο , πιο συγκεκριμένα  το καλοκαίρι του 2010 . Εν συνεχεία ακολούθησαν άλλες 3 δουλειές, ανάμεσά τους μια ζωντανή ηχογράφηση και ένα αφιέρωμα σε τρείς μεγάλους δημιουργούς (Άκη Πάνου , Απόστολο Καλδάρα και Αντώνη Βαρδή) για τις οποίες θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που κατάφερα να τις υλοποιήσω , μιας και αποτελούσαν όνειρο ζωής για ‘μένα , αφού το μεγαλύτερο μέρος των τραγουδιών που συμπεριλήφθησαν , ήταν αυτά που με σημάδεψαν στα παιδικά κι εφηβικά μου χρόνια .

ΘΑΝΟΣ ΔΑΡΟΥΣΗΣ – ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΞΑΝΑ…

ΤΟ ΘΟΛΩΜΕΝΟ ΜΟΥ ΜΥΑΛΟ – ΘΑΝΟΣ ΔΑΡΟΥΣΗΣ

ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ – ΘΑΝΟΣ ΔΑΡΟΥΣΗΣ

Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΘΑΝΟΣ ΔΑΡΟΥΣΗΣ – ΛΑΜΠΗΣ ΕΛΛΗΝΑΙΟΣ

3.Να περιμένουμε κάτι νέο δισκογραφικά μέσα στη σεζόν?

Αυτή την περίοδο όντως ναι , είμαι στο στούντιο και ετοιμάζω μαζί με τους στενούς συνεργάτες μου κάποια καινούργια τραγούδια με σκοπό φυσικά να τα κυκλοφορήσω μετέπειτα . Πιστεύω πώς μετά το καλοκαίρι , αρχές φθινοπώρου με μια μικρή απόκλιση πάντα , θα έχετε νέο υλικό από ‘μένα .

4.Aντιμετωπίσατε κάποια αποτυχία στον καλλιτεχνικό χώρο και πώς την βγάλατε εις πέραν;

Για όλους εμάς που κινούμαστε στον ‘’Καλλιτεχνικό χώρο’’ όπως  τον χαρακτηρίζεις , είναι κοινό μυστικό πως η δουλειά αυτή είναι μία χαρά … και πέντε λύπες . Οι αποτυχίες επομένως είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο για όλους μας  . Όμως το μόνο σίγουρο είναι πως αν τις αξιολογήσεις σωστά και τις χειριστείς με τρόπο που να σε κάνει να διορθώσεις τυχόν λάθη , μπορείς να βγεις και βελτιωμένος αλλά και πολύ ωφελημένος στο τέλος .

5.Ποια θεωρείτε ότι είναι τα κυριότερα προτερήματα και ελαττώματά σας;

Αυτή νομίζω είναι μια ερώτηση που πιο αρμόδιοι είναι άλλοι να την  απαντήσουν για μένα … χαχαχα … Εν πάση περιπτώσει όμως θεωρώ πως ένα στοιχείο που με χαρακτηρίζει και είναι γνωστό σε όσους με ξέρουν καλά … είναι πως δεν μπορώ να μπω σε καλούπια με ότι αυτό συνεπάγεται …  και στην εργασία μου αλλά και στη ζωή μου γενικότερα … Αυτό λοιπόν το στοιχείο νομίζω πως αποτελεί από μόνο του και μεγάλο προτέρημα , αλλά και βασικό ελάττωμα μου .

6.Ποιοι είναι οι σημερινοί και ποιοι οι απώτεροι σας στόχοι και πώς σκέφτεστε να τους πετύχετε;

Έχω μάθει να μη βάζω πολύ μακρινούς στόχους στη ζωή μου . Σε γενικές γραμμές όμως  θέλω βασικά να έχω την υγεία μου πάνω απ’ όλα και εγώ και όλος ο κόσμος και ιδιαίτερα οι άνθρωποι που αγαπώ . Από ‘κει και πέρα στα επαγγελματικά θεωρώ πως έχω πετύχει αυτό που είχα στο μυαλό μου ανέκαθεν , δηλαδή να βιοπορίζομαι απ’ αυτό που αγαπώ και αναφέρομαι στο τραγούδι . Το θεωρώ πολύ μεγάλη ευλογία και πιστεύω πως αν όλοι έκαναν αυτό που αγαπούν , ο κόσμος  μας θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερος . Τέλος θα ήθελα να συνεχίσω να κάνω πράγματα που να με γεμίζουν στην εργασία μου αλλά και στην ζωή μου έτσι ώστε να βελτιώνομαι και σαν καλλιτέχνης , αλλά πάνω απ’ όλα σαν άνθρωπος .

7.Με ποιους ανθρώπους δυσκολεύεστε να συνεργαστείτε;

Λίγο πολύ όλοι μας βιώσαμε δύσκολες συνεργασίες στο δικό μας χώρο και όχι μόνο . Για μένα προσωπικά τέτοιες περιπτώσεις αποτέλεσαν μεγάλο μάθημα για τη συνέχεια  … Δυσκολεύομαι να συνεργαστώ με τους ανθρώπους που δεν συμπίπτει ούτε η αισθητική μας αλλά ούτε και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τη μουσική . Και ξέρεις αυτό δε σημαίνει πως φταίει ή ο ένας ή ο άλλος … Όταν όμως δεν ταιριάζουν τα χνώτα που λέμε , είναι προτιμότερο να μην υπάρξει συνεργασία , τίμια και καθαρά .

8.Αγαπημένοι καλλιτέχνες που μπορείς να μου ξεχωρίσεις , με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς και με ποιούς συνεργάστηκες;

Είχα την τύχη να συνεργαστώ με πολλούς απ’ αυτούς που θαύμαζα από παιδί και όταν έφτασα στο σημείο να το υλοποιήσω ήταν κάτι το ξεχωριστό για μένα . Φυσικά όμως  είναι ακόμη πάρα πολλές οι συνεργασίες που θα ήθελα να μου συμβούν διότι είναι πάρα πολλοί οι καλλιτέχνες που θαυμάζω και ξεχωρίζω . Θα σου πω μόνο έναν τραγουδιστή που με έχει στιγματίσει από μικρή ηλικία , αποτέλεσε ο ίδιος πηγή έμπνευσης για μένα και θα επιθυμούσα στο μέλλον να συνεργαστώ μαζί του έστω και για ένα μόνο ρεφρέν  … Αναφέρομαι στο Γιάννη Πάριο .

9.Πολλοί τραγουδιστές πηγαίνουν σε talent shows για να κατακτήσουν τα όνειρά τους. Θα πήγαινες ποτέ;

Όχι δεν έχω δηλώσει ποτέ συμμετοχή σε κάποιο talent show και δε νομίζω να το κάνω με το υπάρχων καθεστώς που επικρατεί …Θεωρώ πως στόχος των talent shows δεν είναι η ανεύρεση μιας νέας φωνής ή μιας καλλιτεχνικής οντότητας τέλος πάντων όπως θέλετε πείτε το , κι ούτε πιστεύω πως ο τρόπος με τον οποίο διεξάγονται είναι ο πλέον ενδεδειγμένος για να επιτευχθεί αυτό . Ο στόχος τους πιστεύω πως είναι καθαρά η δημιουργία ενός ελκυστικού τηλεοπτικού προϊόντος για τους τηλεθεατές , με μόνο απώτερο σκοπό την προσέλκυση αυτών και τίποτα άλλο … Βέβαια ποτέ μου δεν κατέκρινα το ότι κάποιοι πηγαίνουν σε αυτά … απ΄ την πλευρά μου είναι απόλυτα σεβαστό .

10.Πιστεύετε πως η σύγχρονη ελληνική μουσική αντιστοιχεί στην κουλτούρα του λαού μας και εκφράζει πραγματικά τους μουσικόφιλους;

Σε καμία περίπτωση . Όλοι μας βλέπουμε πως τα Μ.Μ.Ε. λανσάρουν μανιωδώς το Αμερικάνικο πρότυπο όπως συμβαίνει στα περισσότερα κράτη απ’ ότι έχω δει στα ταξίδια μου . Αυτό έχει φυσικά αντίκτυπο και στη μουσική με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται σιγά σιγά η δική μας μοναδική παγκοσμίως μουσική ταυτότητα στην σημερινή εγχώρια δισκογραφία . Για όσους δεν ακολουθούν την τάση αυτή , οι πόρτες κλείνουν αυτόματα και έτσι επικρατεί θέλοντας και μη το συγκεκριμένο πρότυπο … Θέλω να είμαι όμως αισιόδοξος γιατί υπάρχουν ακόμη και με την υπάρχουσα κατάσταση καλλιτέχνες που δεν ασπάζονται τη συγκεκριμένη τάση και ακολουθούν ξεχωριστό , καθαρά δικό τους δρόμο με πολύ μεγάλη επιτυχία πολλές φορές … Ας είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι πως στο μέλλον θ’ αλλάξουν τα πράγματα .

11.Έχεις συναντήσει υποκρισία στον καλλιτεχνικό χώρο?

Φυσικά , εξ’ άλλου ο χώρος ο δικός μας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία μικρογραφία της κοινωνίας μας … Εφ’ όσον λοιπόν υπάρχει υποκρισία στην κοινωνία είναι φυσικό κι επόμενο να υπάρχει και στον καλλιτεχνικό χώρο . Όμως δε θέλω να στεκόμαστε εκεί  γιατί υπάρχει και η αντίπερα όχθη , με ανθρώπους ντόμπρους που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μ’ αυτά . Πάντως κατά την προσωπική μου άποψη η υποκρισία έχει πάντα κοντά ποδάρια . Όλοι μας θα κριθούμε στο τέλος κι εκεί θα φανούν όλα για το ποιος είναι ποιός .

12.Τι μουσική ακούς στον ελεύθερο σου χρόνο;

Ως συνήθως παλιά ελληνική μουσική και πιο συγκεκριμένα είμαι λάτρης των δεκαετιών ’80 και ’90 . Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως δεν υπάρχουν και καινούργια τραγούδια που να τ’ ακούω ευχάριστα , κάθε άλλο …

13.Έχεις πετύχει τη μουσική στην Ελλάδα στα καλύτερά της. Και στο ξεκίνηµά σου, αλλά και λίγο πιο µετά. Πόσο έχει αλλάξει η μουσική σήµερα;

Είναι θεωρώ πολύ φυσιολογικό να έχει αλλάξει η μουσική σήμερα μιας και άλλαξαν και οι άνθρωποι . Αυτά τα δύο είναι πλήρως συνυφασμένα . Άλλα βιώματα και άλλες παραστάσεις έχουν τα νέα παιδιά σήμερα , είναι λογικό πιστεύω . Εμένα προσωπικά δε με ενοχλεί αυτό παρόλο που εγώ δεν ασπάζομαι απόλυτα αυτή την αλλαγή .  

14.Μερικά στοιχεία του χαρακτήρα σου και ποιο νοµίζεις είναι αυτό που υπερτερεί σε

εσένα;

Σίγουρα είμαι επίμονος σε ότι κάνω , αρκεί να είναι κάτι που να θέλω πραγματικά . Σε διαφορετική περίπτωση δεν ασχολούμαι καν . Γενικά η επιμονή είναι ένα στοιχείο που θεωρώ ότι με έχει βοηθήσει πολλές φορές και στη ζωή  και φυσικά στη δουλειά μου .

15.Φοβάσαι γενικά τις αλλαγές στη ζωή σου; 

Όχι καθόλου και έχω αλλάξει πάρα πολλές φορές η ζωή μου . Εξ άλλου για όλους εμάς που κάνουμε αυτή τη δουλειά οι αλλαγές είναι μια ρουτίνα , ένας τρόπος ζωής  που εμένα προσωπικά δε με χαλάει καθόλου , ίσα ίσα που με ανανεώνει ενίοτε .

16.Βάζεις στοιχήματα με τον εαυτό σου; 

Φυσικά . Το μεγαλύτερο στοίχημα που έβαλα και για καλή μου τύχη το κέρδισα κιόλας , είναι που έκοψα πριν κάτι χρόνια το τσιγάρο . Στα επαγγελματικά δεν το συνηθίζω . Δεδομένου ότι εργάζομαι αρκετά σκληρά , αφήνω τα πράγματα να εξελιχθούν μόνα τους και προσπαθώ να απολαμβάνω την κάθε στιγμή  , γιατί η κάθε στιγμή θεωρώ πως είναι ξεχωριστή .

17.Πιστεύεις στο κάρμα; 

Πιστεύω πως τη μοίρα μας τη δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι μέσα απ’ τις επιλογές που κάνουμε , όπως επίσης πιστεύω πως ο καθένας από εμάς βρίσκεται ακριβώς στη θέση που κατά βάθος επιθυμεί  αν το αναλύσει . Για να το κατανοήσουμε βέβαια αυτό χρειάζεται τεράστια αυτογνωσία και ειλικρίνεια με τον ίδιο μας τον εαυτό νομίζω .

Thanos Darousis / Θάνος Δαρούσης – Πόσο θέλεις να πονάω. [Official]

THANOS DAROUSIS LIVE – MIA MEGALI EMPEIRIA

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ – – – Θάνος Δαρούσης “Thanos Darousis” – – –

18.Κλείνοντας δώσε ένα μήνυμα στους αναγνώστες του περιοδικού μας.

Το μήνυμα που θα ήθελα να δώσω  στους αναγνώστες σας είναι να προσέχουν τους εαυτούς τους , να έχουν την υγεία τους μιας και είναι το πολυτιμότερο αγαθό , και να ακούν τη μουσική που τους γεμίζει την ψυχή τους και τους κάνει να ξεφεύγουν απ’ την καθημερινότητα , γιατί ο προορισμός της μουσικής είναι αυτός καθαρά και κανένας άλλος .

Ευχαριστούμε πολύ τον Θάνο Δάρουση για την συνέντευξη του και από εμένα ένα προσωπικό υπέρ ευχαριστώ για τη στήριξη του!

 share